top of page
PORTRET-WEB.jpg

Sassafras De Bruyn  (°1990)

Illustratrice

Ik wist als kind al dat ik elke dag van mijn leven wilde tekenen. Mijn job later zou 'tekenares' zijn, dat stond vast.

Na mijn middelbare studies Grieks-Latijn leidde dat plan me naar Sint Lucas Antwerpen. Ik kwam er terecht in een heerlijke lawine van artistiek experiment en creatief onderzoek, begeleid door inspirerende illustratoren en vormgevers wiens advies ik nog steeds koester. In 2013 studeerde ik af aan de richting Illustratieve vormgeving. Plots werd mijn droom om 'tekenares' te worden realiteit.

Tegenwoordig vul ik mijn dagen met illustreren voor uiteenlopende projecten, zowel voor kinderen als volwassenen.

Prentenboeken maken is mijn grootste passie. Ik illustreer o.a. voor uitgeverijen Lannoo, Clavis, Van In en In de Wolken. Naast illustreren waag ik me ook zelf aan schrijven en boeken uitdenken.

Daarnaast doe ik nog heel wat andere projecten. Zo ben ik onder meer huisvormgeefster en -illustratrice voor het Gentse Kinder- en Jeugdtheater KOPERGIETERY sinds 2013, vereeuwig ik in ‘De mooiste herinnering’ (Iedereen Beroemd, één) mensen hun mooiste herinnering en reis ik rond met het geweldige Atelier Flexible van Ciné Martiko om er live mijn verhaal 'Het meisje dat een vogel werd' te illustreren. En als ik tussen alle projecten nog even een moment weet te vinden, dan maak ik vrij werk.

Mijn tekeningen worden vaak omschreven als poëtische, gevoelige, mysterieuze en soms een beetje duistere beelden, ondergedompeld in warme kleuren en afgewerkt met een vleugje eigenaardigheid. Ik hou van onduidelijke beelden, oude foto's, science fiction, de natuur, bevreemdende absurditeiten en oneindige verhalen om in weg te kruipen, vol diepe kleuren en onwaarschijnlijke helden.

Foto © Hervé Debaene

bottom of page