top of page
Festival van de gelijkheid
 

Ik maakte de Prijs van de Gelijkheid 2018, die op het Festival van de Gelijkheid werd uitgereikt aan de Palestinian Circus School. Het werd een tekening over bomen doen groeien op plekken waar dat onmogelijk leek.

 

'De Palestinian Circus School werd 12 jaar geleden uit de grond gestampt door Jessika Devlieghere en haar echtgenoot Shadi Zmorrod om het creatieve potentieel van Palestijnse jongeren aan te vuren. Circus is er meer dan een artistieke expressie. Het is een houvast om een identiteit op te bouwen, een kans om het verlangen naar een waardevol leven uit te drukken. Een safe space ook, waar jongeren in o.a. in Hebron, Ramallah en Jenin elkaar ontmoeten en de kans krijgen om een dialoog aan te gaan met elkaar en met de samenleving. Palestinian Circus School geeft hoop en liefde, in een wereld van geweld en conflicten.'

Daarnaast was ik op 13/12 ook Festivaltekenaar van dienst: ik dwaalde al tekenend rond op het hele festival en verzamelde mijn indrukken in een groeiende mini-expo in het Festivalcafé.

Meer op https://www.festivalgelijkheid.be/

Illustratie Prijs van de Gelijkheid
bottom of page